RUN ACROSS AUSTRALIA 2023 (Australia reborn)

SYDNEY  – PERTH 3 800 km / 2 361,21 miles


January 07th – February 22th, 2023


Presne po piatich rokoch som sa rozhodol opätovne sa pokúsiť o prebehnutie Austrálie.  V termíne 7. 1. až 22. 02. 2023 pobežím z východného pobrežia (štart vSydney) smerom na zapadné pobrežie do Perth – Frementl, čo je celkovo približne 3 800 kilometrov.


Pred piatimi rokmi som zdolal polovicu tejto trasy: Sydney – Ceduna, čo bolo 1 987km. Dôvodom prerušenia behu a jeho následného predčasného ukončenia bolo akútne zhoršenie môjho zdravotného stavu.


Počas dlhšej prestávky som sa rozhodol venovať svojej rodine a chorej mame, ktorá podľahla po dlhom boji Parkinsonovej chorobe. Preto aj moje zatiaľ posledné podujatie podporovalo aj finančnú zbierku pre medzinárodnú organizáciu FOX FOUNDATION, ktorá podporuje práve výskum a nové liečebné postupy pri Parkinsonovej chorobe. Ďalšou prekážkou, ktorá opätovný pokus o prebehnutie  Austrálie oddialila, bola pandémia Covidu-19 a s ňou súvisiace obmedzenia pohybu a cestovania.


 


Nakoľko idem do tohoto projektu so stabilným a skúseným tímom a  do známych podmienok, verím, že tentokrát budem úspešný a trasu v celkovej dĺže 3 800 kilometrov prebehnem. Počas nej budem prechádzať mestami: Sydney – Yetholme – Orange – Euabalong – (Round Hill Nature Reserve) – Broken Hill – Port Augusta – Kayancutta –  Ceduna — Madura – Narrogin – South Fremantle – South Mole Lighthouse Perth


 


Zaujímavosti:


Z 80 % vedie trasa po asfaltových cestách a 20 % budú tvoriť nespevné cesty. Denné teploty budú v rozpätí približne 26 až 52 stupňov Celzia a nočné 21 až 38 stupňov Celzia. Pri nich sa moja denná spotreba tekutín pri behu pohybuje okolo hranice 8 litrov. Počas podujatia budem používať špeciálnu stravu a špeciálne výživové doplnky. Na trase ma bude sprevádzať servisné vozidlo s jedným sprievodcom, v prípade dostatočných finančných prostriedkov pôjde aj dokumentarista. Do júla 2022  sa podarilo úspešne prebehnúť Austráliu len 23 bežcom. Z toho len dvaja absolvovali tento beh v extrémnych teplotách ako my. (Zdroj)


Pre úspešnú viacmesačnú prípravu a úspešné prebehnutie Austrálie prvým Slovákom potrebujem podporu rodiny, priateľov a spoľahlivých partnerov.  Podrobnosti z prípravy a behu budete môcť sledovať na sociálnych sieťach a špeciálnom webe, venovanom tomuto projektu.V prípade záujmu o spoluprácu a podporu môjho behu  ma prosím kontaktujte na telefónnom čísle 0949 134 131 resp. mailom na jozef@xtremerun.com.


 


Trasa:


Sydney Opera House – Glenbrook – Warrimoo – Springwood – Woodford – Ktoomba – Blackheath – Bowenfels -Marrangaroo – Yetholme – Kelso – Guyong – Orange – Borenore – Manildra – Parkes – Bogan Gate – Derriwong – Condobolin Wheat Siding – Kiacatoo – Euabalong – (Round Hill Nature Reserve) (Nombinie) – Roto – Ivanhoe – Menindee  – Broken Hill – Mingary – Yunta – Paratoo – Coomooroo – Wilmiggton – Port Augusta – Iron Knob – Kimba – kayancutta – Yaninee – Ceduna -Denial Bay – Bookabie – Yalata – NUllarbor National Park – Eucla – Madura – Nutsland Nature Reserve – Dundas – Peak Charles National Park – Lake Ring – Tarin Rock – Toolibin – Narrogin – North bannister – Armadele – Cocburn central – Hamilton Hill – South Fremantle – South Mole Lighthouse Perth


 


Trasa na google Maps (kliknite na tento odkaz)  alebo  https://goo.gl/maps/TsAPCDVWvUF2