San Francisco, most Golden Gate (Kalifornia) – Las Vegas (Nevada)  997 km 


Ultrabežec Jozef Rajchl (29) a cyklista Matúš Glatz (34), obaja z Devínskej Novej Vsi, sa pokúsili v septembri 2010 pridať do svojich behov ďalší kontinent. Beh bol venovaný podpore organizácie TEAMFOX pre získanie finančných prostriedkov na výskum a liečbu Pakinsonovej choroby.


Žiaľ, kvôli zdravotným problémom bežca sa museli vrátiť po prebehnutí jednej pätiny plánovanej trasy. Zdravotné problémy vznikli z neznámych príčin, pričom stále prebiehajú odborné lekárske vyšetrenia (nefrológia).

Zvládli sme za 14 dní 997 km trasu San Francisco, most Golden Gate (Kalifornia) – Las Vegas (Nevada). Počas behu sme boli odkázaní na vlastnú svojpomoc bez sprievodného vozidla. Matúš ťahal na bicykli príves so 60 kg nákladu, plný jedla, športovej výživy, stanu a oblečenia.  Počasie bolo na september aj pre domácich príliš teplé, cez deň sa šplhali teploty nad 30 ºC a v Údolí smrti na 42-45 ºC. Trasa viedla cez najzaujímavejšie miesta USA, ako napríklad soľné polia v San Franciscu, národný park Yosomite, Údolie smrti a predbežný koniec bol v Las Vegas.


U verejnosti sme vbudovali záujem a milo nás prekvapila ústretovosť a pomoc domácich obyvateľov.

Touto cestou chcem veľmi poďakovať MČ za dlhoročnú podporu našich aktivít.

MČ Bratislava Devínska Nová Ves, INTERSPORT, Green Bike, MBM, Intel, SONY, PRESNE.SK, HUSKY, FitLine, Conan (Garmin)